Dat Margriet Eshuijs is overleden, kwam als een schok door Nederland. Zo is Henny Huisman erg aangedaan van het overlijdensbericht van de vrouw, ondanks dat hij wist dat ze al geruime tijd ernstig ziek was van kanker.

“Margriet was een schat. Een beetje te goedig soms, altijd onzeker maar een zeer sociaal mens. Ik vond haar meer een muzikant dan een artiest. Ze was een echte alleskunner op muziekgebied. Ik vind zelf dat ze te laag gewaardeerd is gebleven voor de massa: in kleinere kringen kende men wel haar waarde als zangeres”, vertelt hij aan Party.

Henny en Margriet kenden elkaar al heel lang. Hij zat samen met haar in een bandje toen zij elf en hij twaalf was. Dat deden ze samen met Ria Dekker en Leen Schoen. Maar het echte zingen begon pas toen ze bij Lucifer kwam zingen. Dat was de band van Henny.

“Na diverse singles die het niet haalden, kwamen we met de tranentrekker ‘House for Sale’. Toen begon het pas te lopen en traden we ook op in Engeland, Ierland en Duitsland. We vaarden mee op een schip van de Holland America Cruises en deden dat wekenlang.”

Na hun deelname aan het Songfestival ging Margriet solo en koos Henny voor een carrière als presentator. “Ik heb haar diverse keren op tv gebracht, bijvoorbeeld in de jury van de ‘Soundmixshow’. Maar ze was ook te zien in ‘Sterrenplaybackshow’ en in de ‘Surprise Show’. Margriet en ik zijn elkaar nooit uit het oog verloren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl