Als het helpt, waarom niet?

Toen Rob de Nijs in juni 2022 zijn afscheidsconcert gaf in de Ziggo Dome kwam hij op in een rolstoel. Dat is toch even een moment van twijfel geweest of hij dat wel moest doen of niet.

“Maar dat was puur praktisch, omdat er zoveel kabels op het podium lagen, dat hij gemakkelijk had kunnen struikelen. De rolstoel was de oplossing. Toen we eenmaal die beslissing hadden genomen om voor de rolstoel te kiezen, was het bij hem ook helemaal goed”, legt Henriëtte uit in Party.

Henriëtte snapt niet dat mensen zich schamen voor het gebruik van hulpmiddelen. Als ze het leven aangenamer en makkelijker maken, waarom zou je er dan geen gebruik van maken en zou je alles willen verbergen.

“Waar moet je schaamte voor hebben? Dat het fysiek minder met je gaat, iets waar je niets aan kunt doen? Dat slaat nergens op, vinden wij allebei. Maar we zijn als mensen zo gewend aan het perfecte plaatje, maar dat is er niet meer. En Rob gaat daar zo top mee om…”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.