Iedereen kent van tijd tot tijd wel wat tegenslag in het leven, maar de broer van Tooske Ragas, Jan Pieter, trok op vele gebieden aan het kortste eind. De man leed aan het syndroom van Down en kreeg op latere leeftijd de ziekte van alzheimer. Hij woonde in een zorgcentrum, samen met andere mensen met een beperking. Toen corona de kop opstak en er door de regering allerlei beperkende maatregelen werden ingevoerd, mochten ze elkaar niet meer zien. Tooske vertelt er meer over aan Story.

“Mijn broer en familie heeft een zware laatste periode van zijn leven achter de rug”, zegt Tooske.  Jan Pieter overleed in 2020 aan de gevolgen van zijn ziekte. “Die laatste maanden wilden we nog zoveel mogelijk samen zijn, maar dat mocht niet van de regering. Niet zo lang hij in het zorgcentrum zat. We vonden de situatie zo mensonterend dat we besloten om Jan Pieter weer in huis te nemen. Voor ons was hij daar versneld aan het sterven.”

Dat ging zeventien dagen goed, maar hij ging toch plots terug achteruit. Om zijn medebewoners, van wie velen met hem bevriend waren, de kans te geven om afscheid te nemen, ging hij terug naar het zorgcentrum. Daar gaf een zware epileptische aanval de doorslag. Jan Pieter overleed drie dagen later op 51-jarige leeftijd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS