Je zou denken dat wanneer je voor André Hazes werkt, je ook meteen heel mooi je geld verdient. Maar niets is minder waar. Bram Koning was jarenlang tekstschrijver van André, maar een goudmijn heeft het hem niet opgeleverd.

“Ik werk voor een heleboel artiesten, waaronder ook Dries Roelvink. Aan al die andere artiesten verdien ik meer dan aan Dré. Als je 100% neemt, verdien ik 20% aan Dré en 80% aan andere artiesten. En dan heb ik het ook nog over die paar jaar dat het goed met André’s carrière ging, ten tijde van Ahoy”, zegt Bram in Weekend.

Bram heeft op dit moment meer vriendelijke woorden over voor Dries Roelvink dan voor André. Dries is dan ook een belangrijke vriend en grote bron van inkomsten voor Koning.

“Ik wil ook niet zeggen dat André naast zijn schoenen loopt, maar af en toe verliest hij wel even de realiteit uit het oog. Hij wilde op een gegeven moment een rockalbum maken. Ik ben toen vanuit Spanje overgevlogen om hem te helpen, terwijl het helemaal niet mijn ding is.”

Die rock-cd van André Hazes is er uiteindelijk nooit gekomen. André mag dan wel van het genre houden, zelf een rocklegende worden, dat zit er niet in.

“Hij denkt groot, groter, groots. Maar hij heeft het grootste al gehad in Nederland, dat was Ahoy. André is de zanger van de liedjes die wij de laatste vijf, zes jaar voor hem hebben gemaakt. Dat doet hij als geen ander, dat is ook zijn eigen stijl. Ik denk dat zijn ambities te groot zijn voor een land als Nederland en ook voor wat hij aankan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl