Sophie Straat maakte een bliksemstart van haar carrière mee. Ze won een Edison, opende voor Andre Hazes Jr. in de Ziggo Dome en haar levensliederen verzamelden inmiddels meer dan twee miljoen streams. Sophie Straat is binnen
no-time de onbetwiste koningin van een nieuwe generatie protestzangers gebleken.
Vandaag komt nieuwe single ‘Wat is het kut om agent te zijn’ uit; Een anti-politie protestlied over de vrolijke pop van Fleetwood Mac heen.

Dit jaar vinden er meer protesten dan ooit plaats en tegelijkertijd zijn daar onlosmakelijk ook weer beelden van politiegeweld aan verbonden. Beelden van buitenproportioneel geweld tegen demonstranten. Beelden die al lang achterhaald moeten zijn maar dat nog steeds niet zijn.

Sophie legt uit: “Dit lied schreven we ruim een jaar geleden en we zouden willen dat het nog langer had kunnen blijven liggen. De bedoeling was namelijk eigenlijk om nu een lied over dromen uit te brengen, maar door al het nare nieuws dat voorbij blijft komen moet het nú naar buiten: wat is het kut om agent te zijn.”

Samen met het nieuwe lied wordt ook de eerste Sophie Straat clubtour aangekondigd:
03-03 Paard – Den Haag
04-03 Simplon – Groningen
05-03 Trix – Antwerpen (BE)
12-03 Doornroosje – Nijmegen
18-03 Nieuwe Nor – Heerlen
19-03 Effenaar @Stroomhuis – Eindhoven
25-03 Burgerweeshuis – Deventer
26-03 Paradiso Noord – Amsterdam
31-03 De Helling – Utrecht

‘Wat is het kut om agent te zijn’ van Sophie Straat is nu beschikbaar op Spotify, iTunes, Apple Music, Deezer en Bandcamp. Kaartverkoop voor de clubtour start om 10:00.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl