De eerste reacties op het muziekprogramma ‘Hazes is de Basis’ zijn niet meteen enthousiast. Vooral de rol van Rachel Hazes wordt door collega-artiesten onder vuur genomen. “Je zou bijna een hekel krijgen aan de naam Hazes”, klinkt het in Party bij een bekende zangeres.

Maggie MacNeal haalt in Party zwaar uit naar Rachel Hazes: “Die theetante zit dat de rouwende weduwe uit te hangen om nog meer pegels te verdienen over de rug van haar overleden man”, klinkt het harde oordeel van de 71-jarige zangeres. “Ik vind het vreselijk.”

“Op het moment wordt het dusdanig uitgemolken dat je bijna een hekel aan de naam Hazes krijgt. En dat komt eigenlijk alleen maar door Rachel”, aldus Maggie MacNeal. “Wéér zo’n uitgemolken ding”, zucht de zangeres in Party. En Maggie MacNeal lijkt niet alleen te staan met haar mening…

Ook de tv-recensenten zijn hard in hun oordeel: “Prima format. Alleen jammer dat Rachel Hazes daar heel hypocriet zit te doen. Alsof ze zielsgelukkig was met André”, publiceert Party een quote van AD-mediajournalist Marcus den Blanken. Al gaan sommigen nog een stap verder…

“Dit kun je niet kijken zonder lichte braakneigingen”, klinkt het nog bij Party. Maggie MacNeal is dan ook duidelijk over wat Rachel Hazes aan het doen is: “Uitmelken om er zelf beter van te worden. Dat is wat ze doet. Niets meer en niets minder”, aldus de zangeres in Party.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS