In 2017 verloor Simone Kleinsma haar man Guus na hartproblemen. Dat verlies had een grote invloed op Simone en in 2021 maakte ze er zelfs een voorstelling over. Dat ging over het universele thema verlies. Ze wilde het niet te veel haar eigen verhaal laten zijn.

“Al is het dat natuurlijk wel. Ik probeer het algemeen te houden, bijna iedereen heeft weleens verlies ervaren. Van een partner, kind of vriend, maar het kan ook om een hond gaan. IK hoop dat de bezoekers zich erin herkennen en er troost uit halen”, vertelde Kleinsma toen over het stuk en lezen we nog eens in Weekend.

De naam van Guus werd tijdens de voorstelling nooit uitgesproken, en dat om het allemaal niet té persoonlijk te maken.

“Maar het gemis went nooit. Je leert ermee omgaan. Het is al zesenhalf jaar geleden, hij heeft zoveel mooie dingen alweer gemist. Maar ik heb het een plaats gegeven en ik kan weer genieten van het leven. Een nieuwe partner in de liefde sluit ik ook niet meer uit. Maar ik ga er niet actief naar op zoek. Maar zeg nooit nooit.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.