Jan Dijkgraaf is al jarenlang een huisvriend en vaste biograaf van de familie Meiland. Hij woonde het geding bij dat werd aangespannen tegen Maxime Meiland rond haar verkrachting. Hij heeft nooit een seconde aan haar getwijfeld dat ze de waarheid heeft verteld.

“Ik heb drie keer met haar gesproken over de zaak, net om te kijken of er gaten zaten in haar verhaal. Maar die zaten er gewoon niet in. Haar advocaat Sébas Diekstra is slachtofferadvocaat voor Maxime en hij is een gigantische steun voor haar. Hij staat ook ‘The Voice’-slachtoffers bij”, vertelt hij in Weekend.

Maximes advocaat heeft haar al heel wat dingen uitgelegd waaronder hoe het komt dat 70% van de vrouwen bevriest tijdens een verkrachting. Alles wat zo’n vrouwen hebben meegemaakt, sluit aan bij de verhalen van Maxime.

“Als Leroy, haar man, die echt een zacht ei is, te dicht in haar buurt komt, kan ze soms helemaal hysterisch naar boven rennen, omdat ze in basis bang is geworden voor mannen. Zelfs voor haar eigen man. Volgens Sébas komt dat veel vaker voor bij vrouwen die verkrachting hebben meegemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.