Serge-Henri Valcke heeft goed nieuws: “Maar hier moet ik mee leren leven”

Foto: VTM

Een tijdje geleden kreeg Serge-Henri Valcke te horen dat hij getroffen was met darmkanker. Vorig jaar kreeg hij te horen dat de bestralingen die hij kreeg niet waren aangeslagen en dat het er allemaal niet zo goed uitzag voor de acteur. 

Het bleef in het duister tasten wat zijn toekomst betrof en de acteur had geen idee hoe lang hij nog zou te leven hebben.

Maar er is nu goed nieuws voor Serge-Henri, want hij kreeg te horen dat hij kankervrij is. “Ik ben ontzettend blij.  Ik ben geopereerd en tijdens die ingreep is er een stuk darm weggehaald. En daarmee de tumor ook. Mijn toekomst ziet er nu dus heel anders uit”, vertelt de acteur aan Story.

En dat zal Serge-Henri veel deugd doen om te horen, want zijn dagelijkse leven was niet altijd zo comfortabel. De darmen van de zanger werkten niet zo goed en daardoor moest Valcke vaak naar het toilet.

“Ik denk dat ik alle toiletten in Amsterdam wel een keer gezien heb. Maar dat behoort nu tot het verleden. Ik wist dat deze operatie een optie was, maar heb daar lang over getwijfeld. Ze zouden het darmgedeelte met de tumor verwijderen, en tegelijkertijd een stoma plaatsen. Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Inmiddels heb ik die stoma en daar moet ik mee leren leven.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.