Vorig jaar zagen we Tooske Ragas nog aan de zijde van de Vlaamse presentator Kürt Rogiers tijdens de zoektocht ‘K2 zoekt K3’. Daarmee ging ze wekenlang op zoek naar de geschikte kandidaat om naast Hanne en Marthe te staan in K3.

Dat ze het programma mocht presenteren is het resultaat van het jarenlang werken en bouwen aan een mooie carrière. Tooske begon in 1998 als vj bij TMF en daarna volgden de programma’s en deelnames zich op. Tooske ontpopte zich tot de lieveling van menig Nederlander.

Het werd sinds 2017 enkele jaren stiller rond de presentatrice, maar daar kwam dus in 2021 weer verandering in. “Het voelt absoluut als een soort onverwachte rentree. Ik had dit niet meer voorzien. Sterker nog, ik stond op het punt om weer te gaan studeren”, klinkt het in Party.

Ragas had besloten om een pre-masteropleiding te gaan volgen in Leiden, maar daar stak SBS dus een stokje voor. Maar ook al kreeg Tooske nieuwe kansen, haar plannen om verder te studeren zet ze nog niet aan de kant.

“Ik kan die studie nog altijd beginnen op het moment dat het werk weer wat minder wordt. En dat punt gaat geheid een keer komen, maar dat is dus oké. Ik sta er heel nuchter in. Ik geniet van mijn werk bij ‘Shownieuws’, maar ik weet ook dat het een totaal idioot wereldje is waarin niet per definitie alleen maar belangrijk is wat je kan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.