Alcohol, het doet wat met een mens. De ene wordt er ontzettend vrolijk van, de andere misschien iets meer tipsy, maar nog een andere doelgroep raakt volledig het noorden kwijt. In geen van de 3 gevallen is het aangeraden om achter het stuur te kruipen. Jammer genoeg doen velen dat toch…met alle gevolgen vandien.

Ook Ron Brandsteder durft weleens teveel te drinken en een ongeval te veroorzaken. Dat gebeurde althans toch in december 2000. Hij was onderweg met de wagen na afloop van een kerstborrel in Amsterdam.

Hij reed met zijn auto in de Vecht en de auto verdween onder water. Gelukkig voor Ron wist hij zichzelf te bevrijden en kon hij zo naar de oppervlakte terug zwemmen.

Ron beweerde dat hij door de vermoeidheid in slaap gevallen was achter zijn stuur. Voor een alcoholtest uit te voeren toen hij bij de politie kwam, was het al te laat. Maar Brandsteder heeft het nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij die avond toch wel een glas champagne en enkele glazen wijn had gedronken.

Een jaar later reed Ron terug onder invloed. Hij veroorzaakte een aanrading in Amsterdam en reed toen gewoon terug naar huis. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie van de politie en werd uiteindelijk geboeid naar het politiebureau gebracht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.