Het ene moment kruipt Rob Kemps in de huid van de frontzanger van de Snollebollekes, het andere moment is hij schrijver en schrijft hij de mooiste verhalen. Hij dwaalde vaak rond op Père-Lachaise, waar de grootste inspiratie voor zijn eerst boek vandaan kwam. Een groot contrast, maar daar houdt hij wel van.

“Ik hou van die paradox. Ik vind het heerlijk om alleen te zijn, over een begraafplaats te dwalen en research te doen en daar in mijn eentje in een restaurant over te mijmeren. Maar als mijn leven daar uitsluitend uit zou bestaan, zou ik de uitlaatklep met Snollebollekes echt missen”, geeft hij toe in Libelle.

Ook die entertainmentkant hoort bij Rob. Hij is geboren om mensen te entertainen en op te zwepen. Door op te treden of een boek te schrijven, trekt hij de volledige aandacht wel elke keer naar zich.

“Bij optredens laat ik iedereen van links naar rechts hossen. En als ik een verhaal vertel bij een graf, zorg ik ervoor dat iedereen luistert. Ik vind dat mensen dat moeten horen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.