Eind december, meerbepaald op 2de kerstdag vierde Rob de Nijs zijn 80ste verjaardag. Het gaat al een aantal jaren niet zo goed met Rob door de ziekte van Parkinson en langzaam aan, beetje bij beetje lijkt hij af te takelen.

Zijn vrouw Henriëtte staat elke dag voor hem klaar en probeert hem zo goed als mogelijk bij te staan. Dat ze zelf nog zorgkundige is geweest helpt haar natuurlijk enorm.

“Ik denk dat we nu wel wat bewuster zijn van alles wat we nog mogen meemaken. De kans is natuurlijk groot dat er een afscheid gaat komen. Niemand kan in de toekomst kijken, eigenlijk zouden we het allemaal zo moeten doen, leven alsof het je laatste dag is”, lacht Henriëtte in Weekend.

Ondertussen is alles besproken tussen Henriëtte en Rob wat er moet geboren nadat hij er niet meer is en willen ze zich vooral nog focussen op wat ze samen, met hun zoon, nog kunnen doen.

“Maar we realiseren ons ook dat we niet weten of dat allemaal wel kan. Je kunt ook dromen, je kunt het in je hoofd hebben, denken: dat zouden we nog willen doen. Maar of het ervan komt, weet ik niet. Zo zou ik heel graag op Bonaire gaan wonen, daar zouden we ook heel gelukkig zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.