Het was even schrikken toen zanger Rob de Nijs een aantal weken geleden plotseling in alle spoed naar het ziekenhuis overgebracht moest worden. Verscheidene longembolieën werden de zanger bijna fataal.

Ondertussen is Rob aan het herstellen in een revalidatiecenter. Weekblad “Party” ging langs bij zijn echtgenote Henriëtte om te horen hoe Rob zich aanpast aan zijn nieuwe levenssituatie.

“Daar heeft hij geen enkel probleem mee”, gaat zijn echtgenote van start. “Toevallig is er onlangs iemand gekomen om een passende rolstoel aan te meten.”

Gelukkig ziet Rob de noodzaak ervan in en maakt hij er helemaal geen probleem van. “Mooi, want dan zit ik alleen maar beter en dan gaat alles een stukje beter, prima”, zegt Rob.

Bij veel rolstoelpatiënten heerst er in het begin een zekere vorm van schaamte, dit is gelukkig bij de zanger niet het geval. “Waar moet je schaamte voor hebben?”, gaat Henriëtte verder. “Dat het fysiek minder met je gaat, iets waar je niets aan kunt doen? Dat slaat nergens op.”

“We zijn als mensen zo gewend aan het perfecte plaatje, maar dat is er niet meer”, besluit Henriëtte.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.