Jet de Nijs en zoon Julius zijn gelukkig dat ze hun man en vader, Rob de Nijs, nog altijd bij zich hebben. Het gaat niet supergoed met de zanger, maar het kan natuurlijk altijd slechter.

“Beter wordt het zeker niet. We merken dat hij achteruit gaat. Er zijn steeds hogere doses van de medicatie tegen Parkinson nodig om de ziekteverschijnselen te onderdrukken”, zegt Jet in Weekend.

Dat de zanger nog altijd leeft, is bijna een wonder te noemen. Zijn leven heeft al aan een zijden draadje gehangen, maar hij vocht terug.

Jet herinnert zich de dag nog altijd heel goed. “Ik vond hem bewusteloos terug. Hij glipte tussen mijn vingers vandaan. Rob ademde niet meer. Ook voelde ik geen hartslag meer. Dat was horror. Zijn toestand was dan ook zorgelijk en kritiek.”

Rob werd getroffen door een longembolie en verbleef twee weken in het ziekenhuis. Nadien werd hij overgebracht naar een revalidatiecentrum. Pas drie maanden later mocht de zanger terug naar huis.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.