‘Boer Zoekt Vrouw’ gaat bijna van start en daar hoopt ook boer Richard uit Slowakije een vrouw te vinden. Heel wat vrouwen waren in elk geval verbaasd over de boer.

Niet alleen omdat Richard er knap uitziet, maar ook omdat de tijd op zijn boerderij precies heeft stilgestaan. Dat is vooral te wijten aan het feit dat Slowakije een communistisch verleden heeft.

Richard herinnert zich het moment nog goed toen hij voor het eerst op het terrein kwam. “We troffen een compleet uitgeleefde bende aan. Overal stond onkruid, de daken waren kapot. We hebben hier niets te zoeken, dachten we”, klonk het bij Richard in ‘Trouw’ en Story.

Toch bleek de grond er zeer vruchtbaar te zijn en Richard en zijn broer Matthijs besloten om er toch voor te gaan. Ze kocht het terrein en wilden er iets moois uit de grond stampen. Maar de werking in Slowakije is niet zoals men zou willen.

Zo zag Richard hoe een officieel bedrijf de chemicaliën uit de grond kwam halen, deze ophaalde tegen betaling, maar een eind verder weg gewoon in de berm dumpte onder een laagje aarde. De broers konden niet ontkennen dat ze daar toch behoorlijk van geschrokken waren.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.