Frans Bauer heeft voor NPO een programma gemaakt over mensen die laaggeletterd zijn. Zelf zijn de ouders van Frans ook laaggeletterd en heeft alleen zijn vader daar op latere leeftijd iets aan gedaan.

Bij de mensen die hij gevolgd heeft voor zijn programma merkte Frans vooral dat er schaamte en verdriet te voelen was. Iets wat hij wel herkende van bij zijn ouders.

“Ik denk dat het wel een van de mooiste, meest integere maar ook emotionele programma’s is van het moment. Ik ben er echt heel trots op, als ik eerlijk ben”, zegt Frans in Weekend.

De zanger heeft zijn vader nog op latere leeftijd leren lezen en dat was niet alleen voor hem moeilijk, maar ook voor zijn ouders zelf. Het was vooral erg confronterend.

“Dat heb ik de afgelopen tijd ook gezien. Het gaat over mensen vanaf zeventien tot ouder, dus het is niet gerelateerd aan leeftijd. Het gaat vooral over wat ze niet kunnen wat eigenlijk wel van ze wordt verwacht.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.