Iedere zaterdagmiddag is René Karst te horen op RTV Drenthe waar hij het namiddagblok verzorgt van 2 tot 4. Daar wordt ook wekelijks gebeld met Party om er verslag uit te brengen van het showbizznieuws van voorbij week.

Het is goed dat René wat afleiding heeft met zijn radioprogramma want 2022 was niet altijd een even plezant jaar voor de zanger.

In augustus 2022 moest Karst afscheid nemen van zijn vader en dat is toch altijd even slikken. “Het was een jaar waarin geluk en verdriet elkaar afwisselden. Mijn vrouw Wendy en ik hebben ons andermaal gerealiseerd dat we de dag moeten plukken en niets moeten uitstellen wat we graag willen doen”, vertelt René aan Party.

Gelukkig voor René heeft hij veel tijd gehad om afscheid te nemen van zijn vader en zich voor te bereiden op zijn dood. Al maakt dat het allemaal niet minder moeilijk.

“Hij ging steeds een stukje verder achteruit. Op een gegeven moment kon hij niet meer mee naar optredens, dat hield hij niet meer vol. We hebben hem nog verhuisd, hij heeft het laatste jaar in een zorginstelling gewoond.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.