Het schooljaar zit er bijna op en ook voor prinses Amalia is de vakantie bijna aangebroken. Zij had haar eerste jaar aan de Universiteit helemaal anders voorgesteld, maar het is nu niet anders. De prinses moet aan vrijheid inboeten en dat valt haar nog altijd behoorlijk zwaar.

“Ik mis het normale leven van een student, het zomaar kunnen binnengaan van een winkeltje”, klonk het nog enkele maanden geleden

Het contrast met haar twee zusjes, Ariane en Alexia, is erg groot. Ariane maakte onlangs bekend dat ze zou gaan studeren in Italië waar ze haar muzikale talenten verder zou kunnen ontwikkelen.

En over die keuze is iedereen laaiend enthousiast. Ook royaltywatcher Jeroen Snel is lovend over de beslissing die de prinses heeft gemaakt.

“Het leuke is, Ariane is erg muzikaal en juist dit college in Italië is heel erg bezig met muziek dus dat talent gaat ze daar zeker verder ontwikkelen. Waar de opleiding erg mee bezig is, is dat je jezelf leert kennen. Je mag echt jezelf ontdekken en nieuwe vrienden maken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.