Het waren bange tijden voor Peter Gillis. Hij beleefde de schrik van zijn leven toen hij bijna dood ging door een suikercoma. Dat voorval was een zware wake-up-call voor de ‘Massa is Kassa’-ster en hij gooide zijn leven drastisch om.

Peter was in vergadering met zijn zoon toen hij zich onwel voelde worden. Peter werd afgevoerd naar het ziekenhuis en zijn familie werd voorbereid op het ergste. Maar Peter gaf zich niet gewonnen en vocht terug.

“Peter heeft ouderdomssuiker, maar dat wisten we niet, en zijn suikerspiegel was gewoon veel te hoog. Die ging door het dak”, vertelt zijn vriendin Nicol in Party.

Gillis wilde niet nog een keer hetzelfde meemaken en dus moest hij op dieet. Ondertussen is hij al 10 kilo afgevallen, en dat is al een hele prestatie.

Wanneer Peter op televisie gezonde voeding krijgt voorgeschoteld van Nicol, grijpt hij daarna toch steeds weer naar de ongezonde voeding. Een slechte gewoonte die hij nu heeft afgeleerd. “Hij heeft een goede waarschuwing gehad. Die gaat hij niet zomaar vergeten. De meeste mensen krijgen die waarschuwing niet, die zijn te laat.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.