Maar waarom ook niet

Speciaal voor het programma ‘Niet Klein Te Krijgen’ volgde Paul de Leeuw vijf gezinnen met een kind, broer of zus met een levensbedreigende ziekte zoals leukemie of lymefeklierkanker.

Paul volgt de gezinnen in hun dagelijkse leven, bij hen thuis, op school, bij vrienden en op verjaardagsfeestjes. Maar hij volgt ze ook tijdens hun behandelingen in het Prinses Maxima Centrum in Utrecht, dat gespecialiseerd is in kinderoncologie.

Het is een erg ontroerende reeks en zal niemand onberoerd laten. Ook tijdens het persmoment werden er al tranen gelaten en klonken er ook veel bemoedigende woorden.

Wat Paul tijdens de opnames erg is opgevallen is dat de kinderen hun humor nooit zijn verloren. Ondanks de vele miserie en pijn, bleven de kinderen altijd lachen.

“Je kunt als presentator wel grappen maken, maar het moet toch vanuit de kinderen zelf komen. Ik weet nog dat er bij één van de patiëntjes allemaal gebakjes stonden. Je denkt eerst: je gaat toch geen gebakjes eten als je ziek bent? Maar waarom ook niet? Het is gezellig om lekker een gebakje te eten, ook al is iemand ziek”, zegt Paul in Veronica Inside

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.