Het was een bijzondere periode

Paul de Leeuw is binnenkort te zien in ‘Niet Klein Te Krijgen’, een programma waarin hij kinderen volgt die de strijd tegen een levensbedreigende ziekte leveren. Dat was voor hem behoorlijk uit zijn comfortzone.

“Ik heb nooit over de impact nagedacht, omdat je dit programma gewoon maakt. Ik begreep het wel vanuit de kinderen, dat het niet zielig is om te laten zien dat je kanker hebt en dat je ook dingen kunt doen”, klinkt het in Veronica Inside.

Het voorbije jaar was als een emotionele achtbaan en het was niet altijd even makkelijk. Maar hij blikt er graag op terug.

“Ik voelde me soms net een cliniclown, die een huis binnenkwam en even een ander geluid bracht. Ik was gek op de tieners die we in het programma volgen. En ook samen met de ouders was het heel bijzonder. Het was alsof we elkaar al heel lang kenden.”

Het programma maken was heel intens voor Paul, maar hij is dankbaar dat hij er een deeltje van mocht uitmaken. Dat hij ook al van één van de tieners afscheid moest nemen, deed Paul iets. Hij ging naar haar begrafenis en maakt nu met het programma het verhaal van het overleiden meisje af.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.