Wanneer je zelf een jaartje ouder wordt, dan weetje dat ook de dierbaren om je heen een jaartje ouder worden, net zoals je vader en moeder. Op een dag komt er een moment dat je afscheid van hen moet nemen, en dat valt sommigen erg zwaar.

Ook Patty Brard heeft al afscheid moeten nemen van haar moeder Gerda. Zij heeft het gelukkig nog kunnen bijleggen met haar moeder en heeft haar nog kunnen bijstaan in de laatste fase van haar leven.

Gerda verbleef al in een rusthuis en leed aan Alzheimer, maar dat weerhield moeder en dochter er niet van om toch nog eventjes volop van elkaars aanwezigheid te kunnen genieten.

“Ik heb haar vanaf de eerste minuut dat ik haar weer zag tot aan de laatste seconde dat ze op deze aardbodem was, alleen maar liefde gegeven. Als ik er nu op terugkijk, is dat één van de beste periodes in mijn leven geweest”, vertelde Patty in ‘Open Kaart’ en ‘Party’.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.