Bij presentatrice Nadia Moussaid en haar verloofde Geert Broertjes kwam het verdict drie jaar geleden als een donderslag bij heldere hemel. Geert bleek darmkanker te hebben en moest daarvoor tal van behandelingen, chemokuren en operaties ondergaan. Dat legde best een druk op hun relatie, vertelt ze in Weekend.

Ze dacht er zelfs eventjes aan om Geert te verlaten, nadat haar dagen gedrenkt waren in gesprekken over ziektes, kanker en het ziekenhuis. Het koppel kwam uit een heel positieve periode, want ze waren net bezig om een kindje te proberen krijgen. Het contrast was dus plots erg groot.

Nadia vocht voor haar relatie en het stel riep de hulp in van professionele begeleiding in het Ingeborg Douwes Centrum, dat is gespecialiseerd in psychologische (na)zorg bij kanker. Vervolgens gingen ze ook naar een therapeut. Die stelde haar gerust dat haar donkere gedachten perfect normaal waren in die situatie.

Het gaat intussen goed met Geert en zijn gezondheid. “Er is geen nieuwe kanker”, klinkt het opgelucht. Het koppel staat nu naar eigen zeggen sterker dan vroeger.

“Het feit dat je met elkaar zo’n crisis doormaakt en dat je het redt met z’n tweeën – ook de periode erna – dat maakt je veel sterker”, besluit Nadia.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl