Presentatrice Nadia Moussaid en haar verloofde Geert Broertjes maakten op gezondheidsgebied en als koppel een moeilijke tijd door. De twee gingen trouwen en waren volop aan het proberen om kinderen te krijgen, maar toen werd Geert getroffen door darmkanker.

Ze vertelt in Weekend meer over hoe ze die periode beleefd heeft. “Geert’s ziekte en alles dat daarbij kwam kijken, werd me soms eventjes teveel. Als het heel de tijd over ziektes, kanker en het ziekenhuis gaat, dan ga je bijna extreem hangen aan alles wat met het leven te maken heeft”, begint ze te vertellen.

Nadia heeft er zelfs even over nagedacht om Geert te verlaten. “Ik dacht: ik wil eigenlijk misschien wel bij hem weg. Mag je iemand verlaten die kanker heeft? Maar achteraf realiseerde ik me dat ik niet weg wou van de persoon, maar wel van de ziekte”, zegt ze openhartig.

Ze zocht hulp voor haar donkere gedachtegang bij een therapeute. “Die legde me uit dat die gedachten heel normaal waren. ‘O… fijn’, dacht ik.”

In een ziekenhuis liggen vreugde en verdriet erg kort bij elkaar. Nadia stond in de lift dus vaak naast blije mensen met baby’s op de arm, of met ballonnen in de hand. “Dat vond ik heel heftig. Dat vind ik nog steeds heel moeilijk. Dan denk je wel van: waarom zit het ons niet mee op dit moment? Gelukkig gaat het nu goed met Geert’s gezondheid, er is geen nieuwe kanker”, klinkt het opgelucht.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl