Monique Smit heeft twee fantastische zonen en daar komt nu nog een meisje bij. Het is natuurlijk nog een beetje te vroeg om te weten of ze ooit in haar voetsporen zullen treden, maar het zou zomaar kunnen.

“Ik maak me nu al een beetje druk om mijn jongste zoon. Ik moet echt achter hem aan. Hij is net vier, maar wel een typetje dat het podium op kan gaan. Ergens zou ik willen zeggen: ‘Doe het lekker niet.’ Aan de andere kant: waarom ook niet, want ik doe het zelf ook”, lacht Monique in Weekend.

Toen Monique aan haar ouders liet weten dat ze zou stoppen met school vonden ze dat verschrikkelijk. Ze vonden het absoluut geen goed idee. Maar Monique hield vol.

Maar nu zijn ze natuurlijk erg blij voor hun dochter met wat ze nu allemaal kan en mag doen. Maar het was toch moeilijk voor hen.

Monique is altijd ‘het zusje van’ geweest. En ze is blij dat er vroeger nog geen socialmedia-achterban was. “Je had dan ook geen last van direct nare reacties. Wat mensen over je zeiden in het land, daar had je toen nog geen idee van. Niet iedereen zat op Twitter. Ik denk dat als ik nu als zeventienjarig meisje zou beginnen, in deze tijd met social media, dat lijkt me de hel.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.