Jan Keizer: “Zo blijf ik toch betrokken”

ByLisa Paulussen

7 september 2023 ,
Foto: Peter De Smedt

Het zijn spannende tijden voor Jan Keizer. Op 21 en 22 oktober doet hij weer mee aan ‘Kunst Kijken’ in Volendam en dan staat hij in het museum met verschillende schilderijen, maar ook kunstwerken gemaakt uit speksteen.

“Dat is hartstikke leuk om te doen. Ik doe het ook om de tijd een beetje te doden. Wat dat betreft ben ik wel nog steeds de artiest, dan krijg je altijd dat applaus en nu heb je waardering voor schilderijen en de andere dingen die ik maak. Blijkbaar heb ik dat nodig”, lacht hij in Party.

Schilderen en beeldhouwen, het is toch iets helemaal anders dan muziek maken. Na vijftig jaar lang met muziek bezig te zijn geweest, mist Jan het toch wel een beetje.

“We hebben natuurlijk een prachtige periode gehad met ontzettend veel succes, dat blijft mooi. Ik kreeg onlangs nog een berichtje van Jan Smit, die nu een nummer heeft gemaakt met Marco Schuitmaker. Daaraan heb ik meegeschreven. Dus zo blijf je er toch een beetje bij betrokken en dat vind ik wel hartstikke leuk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van showbizzsite.nl

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.