Actrice Monic Hendrickx heeft al een zware rugzak vol levenservaring die ze met zich meedraagt. Ze verloor haar vader toen ze dertien jaar was en dat heeft altijd zijn sporen nagelaten.

Toen ze trouwde met haar partner Ralph Vermeersch en ze samen een kind kregen, dochter Javaj, besefte ze meer dan ooit dat een band tussen vader en dochter erg belangrijk is.

“Achteraf heb ik de beladenheid van een dodelijke ziekte gevoeld. Na zijn dood heb ik mijn vader lange tijd een heldenstatus gegeven. In mijn hoofd had ik gesprekken met hem of dacht ik terug aan de jaren in Suriname. De periode waarin hij nog niet ziek was, en mijn vader als wiskundedocent op een school in Paramaribo werkte. Wij vormden een gelukkig gezinnetje in een tropisch paradijs. Op haar veertigste werd mijn moeder weduwe. Ze zorgde voor ons en wilde dat wij goed terecht zouden komen”, klinkt het in Party.

Het verlies van haar vader heeft een deel van haar karakter gevormd. Iedereen verwerkt immers verdriet op een andere manier. Zij probeerde bijvoorbeeld het verlies in te calculeren.

“Daardoor stond ik soms te snel op de handrem. Niet alleen in relaties, maar ook in werk. Op mijn veertiende ontmoette ik mijn jeugdliefde Ralph. Bij hem kon ik mij wel openstellen en mijn verdriet delen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.