We kennen Mascha de Rooij natuurlijk als tv-maker en presentatrice van ‘MAX-geheugentraining’. Maar veel mensen weten nog niet zoveel over haar. Toch laat ze veel van zichzelf zien en dat door doodnormale mensen een gezicht te geven.

“Ik ben altijd wel wat nieuwsgierig geweest. Ik hou van het onbekende en om in een andere wereld te stappen. Ik deed op mijn negende al mee aan het kinderprogramma ‘De Droomshow’ en zag daar voor het eerst hoe het er achter de schermen van een televisieprogramma aan toeging”, begint ze in Max Magazine.

Door die ervaring koos ze later voor een mediaopleiding en wilde ze graag zelf mooie programma’s maken. Ze had ook een bijbaan bij de lokale omroep en maakte daar vrienden voor het leven.

“Door mijn werk bij de lokale omroep leerde ik de samenleving kennen. Ik maakte dingen mee die een ander van mijn leeftijd niet snel meemaakte. Eenmaal afgestudeerd bleef ik bij de lokale omroep hangen. Zo heb ik vooral geleerd om doodnormale mensen een gezicht te geven, precies zoals ze zijn. Ik wil het over mensen laten gaan, en niet over mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.