Zangeres Mieke had nooit gedacht dat iemand ooit nog haar nummer ‘Engelbewaarder’ zou gaan coveren. Maar de Nederlandse zanger Marco Schuitmaker deed het toch. Hij kreeg recent een gouden plaats voor meer dan negen miljoen streams.

“Het was heel fijn geweest als de afgelopen november Pierre Kartner (Vader Abraham) dit nog had kunnen meemaken. Ik denk dat hij bijzonder trots zou zijn geweest dat een liedje dat hij 47 jaar geleden schrijf, nu zo goed scoort”, vertelt ze aan Party.

Het eerste moment was het voor Mieke even schrikken toen ze de nieuwe versie van het nummer hoorde. Want nu zit er een stevige beat onder en is het een heel ander nummer geworden.

“Eigenlijk is ‘Engelbewaarder’ een heel ernstig nummer met een redelijk zwaar verhaal waar ze nu iets vrolijks van gemaakt hebben. Ik weet ook niet of mensen nu nog goed naar de tekst luisteren, omdat die stevige beat eronder zit. Maar het publiek vindt het leuk, want anders zou het niet zo vaak gestreamd zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.