Als mama of papa maak je jezelf ook vaak ‘schuldig’ aan het plaatsen van een foto van je oogappel op je sociale media. Maar ben je je ook bewust van de mogelijke gevolgen van het plaatsen van die foto?

Natuurlijk is er niks mis met een kiekje te plaatsen van je zoon of dochter die iets leuks doet of heeft gemaakt. Maar wees je bewust van de gevaren van het net. Die foto kan zomaar in verkeerde handen vallen.

Een gevaar waar Maxime Meiland zich niet helemaal bewust van lijkt te zijn. Haar dochtertje Claire heeft een eigen openbaar Instagram-profiel met 37.900 volgers. En daar kan zomaar iemand tussen zitten met verkeerde bedoelingen.

Maar dat weerhoudt haar er niet van, van geregeld foto’s te plaatsen van haar schattige dochtertje. Net zoals van haar 10 maanden oude dochtertje Vivé.

De politie wil alle bekende en onbekende moeders en vaders in elk geval nog eens extra waarschuwen in Story. “We verbieden het niet, maar wees je bewust van de gevaren van het internet. Niet iedereen denkt ‘oh wat een leuk kind’, bij het zien van sommige foto’s.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl