Anita Witzier is altijd opgegroeid in een CDA-nest. Alles keurig en netjes en het was een hele gebeurtenis als er naar Sjef van Oekel werd gekeken. De reeks leek allemaal heel burgerlijk, maar wat ze zeiden was dat totaal niet.

“Mijn vader en ik vonden dat geweldig, mijn moeder ergerde zich groen en geel. Dat was heel leuk, die situatie van ‘wij tweeën tegen mijn moeder’. Het was anarchistische televisie, totaal iets anders dan wij gewend waren”, vertelt ze aan Veronica Superguide.

Een andere reeks die ze heel leuk vonden was een serie van Wim T. Schippers. Een reeks met veel bloot en aangebrande grappen. Een reeks die Anita ook een beetje anders liet nadenken.

“In onze gemeenschap was het not done om ernaar te kijken, maar ik heb daar met mijn vader zo hard om gelachen. Later heb ik Dolf Brouwers, die Sjef van Oekel vertolkte, voor een programma geïnterviewd bij hem thuis. Toen hij opendeed dacht ik: ‘Wow, ik ben op bezoek bij Sjef van Oekel’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.