Wie zich dezer dagen naar de bioscoop begeeft om er de nieuwste Sinterklaasfilm te gaan bekijken zal ongetwijfeld Martien Meiland spotten. Hij is er ook dit jaar te zien in een film rond de goedheilige man.

“Ze vroegen of ik weer wilde mee doen. Ik vond dat echt een eer. Ik kreeg ook een wat grotere rol. En ik moet je zeggen: die hele groep met mensen die de film maken, dat is zo leuk en gemoedelijk gaat het met elkaar om, ik vond het weer enig”, klinkt het in Party.

Wanneer je op een filmset staat gebeuren er altijd wel grappige of onverwachte dingen. Dingen die Martien graag deelt.

“Al is het niet echt een anekdote, maar ik vond het toch wel heel speciaal dat we op een gegeven moment, het was toen al wat later in de avond en donker, de videoclip van het liedje ‘De Sint Stunt’ gingen opnemen. Ik vind het knap hoe mensen die daarin gespecialiseerd zijn van alle verschillende opnames zo’n videoclip in elkaar zetten.”

In de film ontdekken we ook het zangtalent van Martien. Maar een vervolg komt er niet. “Ik vond het best wel gewaagd zeg maar, want ik heb zoiets ook nog nooit gedaan. Maar dan denk ik: ik moet het gewoon doen. Het moeilijkste vond ik dat het zonder spiekbriefje of autocue moest. Je moet het helemaal uit het hoofd doen. Dus ja: ga er maar staan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.