Mart Hoogkamer zat er helemaal doorheen. De zanger sloot zich 4 maand lang op in zin huis en kwam niet meer buiten. Iets wat heel wat collega’s al langer hadden zien aankomen, maar het was gewoon een kwestie van tijd.

“Ik luisterde gewoon naar de verkeerde mensen. Met als gevolg dat ik het zingen niet meer leuk vond. Het optreden was zwaar, ik raakte mijn stem kwijt. Alles stapelde zich op met als gevolg dat ik letterlijk instortte. Ik kon niets meer”, zegt Mart in Story.

De zanger sliep naar eigen zeggen zo’n achttien uur per dag. De uren dat hij wakker was, daarin deed hij niets. Hij at zelfs niet.

“Ik was een schim van mezelf. Terugkijkend op die periode kun je wel zeggen dat ik een burnout en een lichte depressie had.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.