Van de ene dag op de andere werd Marco Schuitmaker een begrip in Nederland. De zanger nam het nummer ‘Engelbewaarder’ onder handen en scoorde daarmee een gigantische hit. Het nummer werd zelfs de langst genoteerde nummer 1 hit in de streaming top 40.

En daar hield het niet op. Marco sleepte ook heel wat prijzen in de war zoals bij de Buma NL Awards. Iets wat hij zelf nooit had durven hopen.

Iedereen lijkt fan te zijn, of toch bijna iedereen. Onder andere Johan Derksen maakte in ‘Vandaag Inside’ duidelijk aan Marco dat hij geen fan is van de muziek.

“Smakeloze muziek’, noemde hij het en dat is zijn goed recht. Gelukkig kon hij zich ook wel voorstellen waarom het publiek mijn muziek wel omarmt”, vertelt Marco in Weekend.

Gelukkig kan de zanger lachen om de commentaar van Johan en vindt hij het allemaal prima. “Ik vind hem een markant en leuk figuur en na afloop van de uitzending hebben we nog even samen gezeten. Volgens mij is het gewoon een aardige, lieve man.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.