Wie bij Marco Borsato over de vloer kwam, zou nooit een gouden of platinaplaat aan de muur zien hangen. Marco heeft er in zijn leven nochtans al veel gekregen. Maar hij hing ze niet op omwille van zijn kinderen.

“Ik wou niet dat ze continu met de legacy van hun ouders zouden worden geconfronteerd. Ik stond daar nooit bij stil. Je krijgt een gouden of platinaplaat en die spijk je aan de muur. In mijn geval waren dat er best veel. Maar je schept er ook een beeld door: kijk eens hoeveel succes ik heb”, vertelde hij aan Story.

Het is door Luca dat Marco zijn platen van de muur heeft gehaald. De dag toen Luca thuis kwam met een gouden skimedaille.

“Hij was toen iets jonger en vroeg of mijn gouden platen mijn gouden medailles waren. Toen ik ja knikte, zei hij: ‘Zoveel zal ik er nooit halen.’ Vanaf dat moment besefte ik dat ze weg moesten. Ik heb alles naar de zaak verhuisd. Ik ben supertrots op elke gouden plaat, maar thuis moet alles nu schoon en rein zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.