Maarten van Rossem staat erom bekend dat hij een boekje open doet over zowat alles, maar dit schokkende familiegeheim heeft hij lang voor zich gehouden; dat schrijft Story.

De immer kritische en norse historicus en tv-persoonlijkheid onthulde in Story een donker hoofdstuk uit de familiegeschiedenis: broer Vincent was ooit verslaafd aan heroïne! In zijn jonge jaren, om precies te zijn, en het begon allemaal met een ‘onschuldige’ avond waarop hij dacht heroïne eens te proberen. Dat ‘proberen’ mondde uit in een tweejarige verslaving. Een vriendenclubje, een beetje experimenteren en voor Vincent van Rossem wist, zat hij diep in de ellende van een heroïneverslaving. En alsof dat niet genoeg was, gebruikte hij ook cocaïne om onder de militaire dienst uit te komen. 

Zelfs bij deze rauwe onthulling blijft Maarten die stoïcijnse en onverstoorbare figuur die we kennen, maar je moet je afvragen: hoe diep gaan de lagen van pijn in de familie van Rossem en welke impact heeft dit alles op Maarten zelf? 

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.