Zo’n dertig jaar geleden verloor Lenny Kuhr haar stem volledig. Het mag dan wel al dertig jaar geleden zijn, Lenny wordt nog altijd emotioneel als ze erop terugblikt. Zo vertelde ze er onlangs nog over in ‘De Geknipte Gast’.

“Destijds wist ik eerst niet wat het was. Het overkwam me, het had niet met verkoudheid te maken en het was vooral heel raar. Ik kreeg van het ene op het andere moment te maken met totale stemzwakte. Ik kon niet meer spreken en het was heel erg vervreemdend want je herkent je eigen geluid niet meer”, blikt ze terug in Party.

Lenny raakte in shock en wist niet wat haar overkwam. Het hele proces heeft ze gebruikt om na te denken over hoe het zou geweest zijn mocht ze geen zangeres meer kunnen zijn.

“Het heeft dus nogal wat op gang gebracht. De dingen gebeuren nooit voor niets, dat wist ik al. Ik kwam tot diepere inzichten die ik ben gaan delen in mijn liedjes.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.