Dit jaar deed Nederland het niet zo goed op het Eurovisiesongfestival. Mia Nicolai en Dion Cooper wisten de finale niet te bereiken en konden het succes van Duncan Laurence in 2020 en Lenny Kuhr in 1969 niet evenaren.

Ook Lenny heeft naar het Songfestival gekeken, maar enkel de eerste halve finale waarin Nederland te zien was.

“De dingen veranderen allemaal en het Songfestival verandert ook. Wat me opvalt, is dat mensen in deze tijd van verstrooiing niet weten waarmee ze zich moeten identificeren. Ik hoor verbrokkeling in het ‘Songfestival’ en dat is niet erg. Dat is een reflectie van hoe mensen zich momenteel voelen”, zegt Lenny in Party.

Wanneer Lenny naar het Songfestival kijkt vraagt ze zich soms af of de artiest weet waarmee hij of zij bezig is.

“Ik zie extremen. Het kan bijna niet extreem genoeg zijn. De acts zijn soms persiflages terwijl ze zelf niet eens weten wat ze aan het persifleren zijn. Of het publiek weet het niet. Maar het gebeurt, en soms zit er een aardig liedje tussen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.