Dertig jaar geleden kreeg Lenny Kuhr ernstige stemproblemen. Ze was helemaal overdonderd en wist niet of ze ooit nog zou kunnen zingen. Gelukkig kwam het allemaal weer goed, maar het zette haar wel aan het denken.

“Op een gegeven moment kreeg ik weer een beetje stem terug en ik dacht: dit is het dan, dit is mijn nieuwe stem. Maar na drie-vier jaar merkte ik dat ik bepaalde lage tonen weer kon zingen. De kracht kwam ook weer terug en die nam eigenlijk alleen maar toe. Als je je stem wilt blijven gebruiken op de manier zoals ik doe, betekent dat dat je gezond moet leven”, zegt Lenny in Party.

Lenny won in 1969 het Eurovisiesongfestival. Dat is al een hele poos geleden. Dit jaar keek ze alleen naar de eerste halve finale waarin Nederland te zien was.

“Ieder jaar naarmate het songfestival dichterbij komt, komen er ontzettend veel aanvragen binnen voor interviewtjes en dergelijke. Op een gegeven moment heb ik daar geen zin meer in. Dan zeg ik tegen mijn man ‘als ze bellen voor het ‘Songfestival’, hou het maar af.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.