Eind 2019 ging het de verkeerde kant uit met zanger Jan Smit. Jan had er geen zin meer in en haalde nog maar weinig plezier uit het optreden en alles wat hij vroeger zo graag deed. Smit besloot om er even mee op te houden en annuleerde alles wat in zijn agenda gepland stond van professionele activiteiten.

Jan genoot van 2 jaren vol rust en qualitytime met zijn gezin en hij bloeide weer helemaal open. Nadat hij uit Spanje terug kwam waar hij herstelde van zijn burn-out, kwam Jan terug als een nieuw mens en genoot hij terug van het leven.

“Ik heb nu een veel intiemere band met mijn kinderen”, vertelt Jan in 100% NL Magazine en Weekend. “Logisch, want ineens ben je 365 dagen per jaar thuis. Elke ochtend smeer ik hun boterhammen, tussen de middag eten we samen en ’s avonds kijken we samen televisie of doen we een spelletje. Dat kende ik niet en het is eigenlijk best wel triest om te moeten constateren dat je je kinderen opnieuw, of dan pas echt goed leert kennen.”

De tijd van iets tegen zijn zin doen is voorbij en Jan kijkt weer door een roze bril naar de toekomst. “Ik ga nooit meer terug naar hoe het was. Als mijn kinderen ’s avonds tegen me aan komen liggen, denk ik: hoe heb ik het al die tijd zonder ze gedaan.”

Jan let op met alles waarmee hij zijn agenda vult, en dat is één van de belangrijkste redenen waarom hij KLUBBB 3 op een laag pitje wilde zetten. “Ik was 250 dagen per jaar in Duitsland. Je mist dan zo ontzettend veel van het gezinsleven. Wij hadden een doel voor ogen met de groep en daar zijn we voor gegaan. Maar Christoff en Florian leiden een ander leven, hebben geen relatie of kinderen. Destijds wilde ik gewoon geen spelbreker zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.