‘Work hard, play hard’, moet kroonprinses Amalia gedacht hebben. Als kersvers afgestudeerde aan het gymnasium van Sorghvliet wachtte haar een sabbatjaar waarin ze alles kon doen wat de vrije wereld te bieden heeft. Haar publiekelijk gekende parcours werd door het weekblad Weekend uitgestippeld.

In afwachting van haar examenresultaten, verbleef ze eerst een poosje in Mallorca met enkele van haar vriendinnen. Vervolgens zette ze koers naar de Verenigde Staten, waar ze in New York op de Brooklyn Bridge samen met een vriend gespot werd door een Nederlandse toerist.

Van daaruit trok ze samen met die vriend naar Canada, waar ze samen op skireis gingen. Ze had de smaak van het skiën duidelijk goed te pakken, want even later werden ze wederom samen gezien in het Oostenrijkse Lech.

In de tweede helft van haar tussenjaar merkte een passagier tijdens een terugvlucht uit Londen haar op, samen met haar moeder Maxima. Eerder werd ze door een oplettende fotograaf ook al opgemerkt in Los Angeles.

In mei werd ze dan weer gespot in Madrid, samen met een vriendin van haar en een team van beveiligers rond zich. Amalia had van tevoren al aangekondigd om veel te willen reizen tijdens haar vrije jaar en lijkt dus woord te houden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl