Er is één ding dat zangeres Daantje Lurks en Rachel Hazes gemeenschappelijk hebben met elkaar en dat is de liefde voor de muziek van André Hazes. En ondanks de gedeelde interesse werden de twee nooit vriendinnen.

Het ene voorval na het andere stapelden zich op en Daantje en Rachel wisselden nooit een woord met elkaar. Dat Daantje in Spanje het concert ‘Benidorm zingt Hazes’ wou organiseren, was voor Rachel een brug te ver.

“Alsof er een vloek op het concert rustte, raakte ik er zelfs door aan de grond. Na het concert ben ik alles kwijtgeraakt. Ik had de opbrengst van het concert thuis liggen, toen er is ingebroken. Alles is meegenomen en daarna ben ik ermee gestopt”, zegt Daantje in Weekend.

Daantje organiseerde dan wel geen concerten meer, maar ze gaf niet op. Ze ging nog in zee met John van de Ven, de oud-producer van André. En nu, zoveel jaren later komt Daantje terug met een nieuw Hazes-concert op 24 oktober in het Concertgebouw in Amsterdam.

En dat zal ongetwijfeld niet goed aankomen bij Rachel. Zij bewaakt het Hazes-erfgoed met haar leven en durft daar heel ver in te gaan. Het valt dus niet uit te sluiten dat er weer heel wat heibel zal ontstaan door het organiseren van dit concert. “Maar laat me duidelijk zijn, ik wil Rachel hier niet boos mee maken. Jammer genoeg lukt het me ook moeilijk om gastoptredens te regelen en dat is de schuld van Rachel. Wie aan het concert zou deelnemen verspeelt zijn kansen om te worden gevraagd voor ‘Holland zingt Hazes’.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door KS