Vlaams zanger, presentator en acteur Koen Wauters is een man die van vele markten thuis is. Met zijn popgroep Clouseau, die hij samen met broer Kris oprichtte in 1984, bracht hij recent hun veertiende album ‘Jonge wolven’ uit. Een verwijzing naar hun eeuwige jeugdigheid en oeverloze ambitie. Over hun laatste geesteskind vertelt hij graag meer in de Nederlandse editie van Libelle.

“Dit laatste album is een spiegel van mijn hart”, steekt hij van wal. “Ik heb aan de grote meerderheid van de nummers meegeschreven”. Dat het album bij sommigen ongetwijfeld een gevoelige snaar zal raken, is gebaseerd op hun eerder album releases, een mathematische zekerheid. Op privévlak ging het Koen immers niet bepaald voor de wind de afgelopen jaren.

“Er staat een nummer op het album, genaamd ‘Armen wijd open’, over mijn dochter Zita’s eerste grote liefdesbreuk. En als een dochter verdriet heeft, is dat bij haar vader niet anders. Een ander typisch gevoelsnummer is ‘Het laatste dat ik doe’. Dat schreef ik met mijn ouders in gedachten. Het gaat over een ingebeelde laatste nacht die ze samen spenderen, alvorens een van hen definitief het leven verlaat”, aldus Wauters.

Het album ‘Jonge wolven’ is sinds kort te koop bij de betere platenhandel en online te beluisteren via diverse streamingdiensten zoals Spotify.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.