Gisteren werd in Vlaanderen de eerste aflevering van ‘K2 Zoekt K3’ uitgezonden. De makers van het programma hadden nog een verrassing voor de kijkers én voor de deelnemers.

Net wanneer iedereen dacht dat de eerste afvallers bekend waren, daalde er plots een extra gouden box neer in de studio. Geen kijkbox, geen luisterbox, maar wel een gouden box met daarin Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn als extra juryleden. Zij kunnen van daaruit alle audities volgen en krijgen de kans om onterechte afvallers op te vissen en met een Golden Ticket rechtstreeks door te sturen naar de studioshows.

“We hebben alles super goed kunnen volgen, ook backstage hebben we meegekeken”, onthulde Hanne op het einde van de show. “We hebben echt álles van iedereen gezien. De komende weken hebben wij de mogelijkheid om een onterechte afvaller een tweede kans te geven. En niet zomaar een tweede kans.”

“De kandidaat die wij oppikken gaat meteen door naar de studioshows”, vulde Marthe er nog aan toe. “We vonden het ontzettend leuk dat we in deze eerste show ook jongens hebben zien voorbijkomen. Veel mensen vragen ons of we dat wel zien zitten en dan denk ik: ‘Als je vandaag hebt gekeken: tuurlijk!’”

Studio 100-topman Gert Verhulst had de eer om het startschot te geven van de grote zoektocht, maar ook hem zien de kijkers binnenkort terug. Vanaf de studioshows krijgt Gert immers een stem in de jury van K2 zoekt K3. Hij zetelt als vijfde jurylid naast Natalia, Ingeborg, Gordon en Samantha en beslist zo mee wie uiteindelijk tot dé opvolger van Klaasje wordt uitgeroepen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl