Een K3’tje zijn, het lijkt allemaal heel erg leuk en dat is het ook. Dat zullen alle K3’tjes van de afgelopen jaren zonder twijfel kunnen bevestigen. Maar het is niet altijd rozengeur en mannenschijn. Ook negatieve kritiek behoort tot de job. En dat is niet altijd even makkelijk.

“Ik ben ook maar een mens. Bij zo’n negatieve reactie denk ik soms nog altijd: ‘oei kom ik echt zo over?’ Al kan ik dat na zes jaar wel relativeren. Als ik zie wat er tegenwoordig allemaal online wordt gezet: wie zit daarachter? En waarom moet ik me dat aantrekken”, vraagt Marthe zich af in Nina.

Hanne had het in het begin moeilijk met alle negatieve commentaren. Haar onverstoorde leventje was niet meer zo onverstoord als voorheen. “Ik leidde een leventje zonder veel gedoe en plots had iedereen een mening over mij.”

Zo kreeg Hanne onder andere te lezen dat ze een te grote mond had en een te brede lach. Iets wat de zangeres niet kon begrijpen dat mensen daar kritiek op hadden.  En ook Julia kreeg hier en daar een negatieve reactie te lezen. “Het grootste deel was positief, maar toch blijf je hangen bij mensen die liever iemand anders hadden willen zien winnen.”

6 jaar later kunnen Hanne en Marthe de commentaren beter relativeren en van zich afzetten. “Je kweekt een olifantenvel als je ziet wat mensen over je schrijven. En zeker met al die schrijffouten”, lachen ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.