Jim Bakkum bracht enkele maanden geleden een eigen biografie uit ‘De weg naar Bakkum’. Daarin vertelde Jim verschillende anekdotes over zijn leven en hoe hectisch het begin van zijn carrière was. Hoe hij van onbekende jongen een compleet meisjesidool werd dankzij ‘X-factor’ en hoe hij als musicalster in de auto van Grease in het publiek terecht kwam.

Maar hij vertelt ook over die ene keer toen hij terecht werd gewezen door Gerard Cox. “Meneer Cox zette mij bij onze ontmoeting met twee trillende beentjes, bam op de grond. Iedereen in Nederland kende ineens mijn naam en deze meneer vroeg of ik niet ‘van één of ander talentenjachtje was’”, staat te lezen in het boek en in Party.

Die opmerking gaf Jim meteen een wrang gevoel en het leek voor het eerst alsof iemand op hem neerkeek, omwille van die talentenjacht. En nu nog steeds heeft die ene opmerking een diepe indruk nagelaten op de zanger en musicalster.

In zijn boek praat Jim ook over de mooie momenten in zijn leven zoals hoe hij zijn vrouw Bettina Holwerda leerde kennen en over de geboortes van zijn kinderen. Maar ook over hoe hij de kans kreeg om Gloria Estefan te ontmoeten.

Dat Jim er een bewogen parcours heeft opzitten, daar bestaat geen twijfel over. Dat Bakkum vele ups-and-downs heeft gekend, is een feit. Maar het heeft hem gevormd tot de man en vader wie hij nu is, en daar is hij erg gelukkig mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.