De kerstdagen zorgen altijd voor een hele dosis gezelligheid in alle huizen in Nederland. Ook bij John de Bever en Kees is het altijd gezelligheid troef. Kerst vieren is leuk, maar wel altijd jammer dat het ook een tijd is waarin we dierbaren nog wat extra missen.

7 jaar geleden overleed de moeder van zanger John de Bever. Hij prijst zich gelukkig dat hij zijn moeder 50 jaar heeft mogen kennen, maar het is voor hem ook een soort van afgesloten hoofdstuk.

“Kees moest eind november tegen mij zeggen dat het de zevende sterfdag van mijn moeder was. Ik ben iemand die zoiets meteen afsluiten en iets heeft van: mijn moeder is goed af. Ze is precies op het juiste moment gehaald en daar ben ik heel blij mee”, legt hij uit in Party.

Zijn moeder is acht jaar lang dement geweest en lag alleen nog maar in bed. Er is haar voor de rest gelukkig veel ellende bespaard gebleven. Ondanks alles bleef de vrouw positief naar het leven kijken.

“Voor haar doen is mijn moeder best leuk gestorven. Zij was positief en nooit agressief of lastig. Zij wist dat alleen zelf niet meer zo, zo ver was zij de weg kwijt qua dementie. In de acht jaar dat mijn moeder dement is geweest, heeft mijn nu 87-jarige vader voor haar gezorgd. Op het laatste kon hij dat bijna niet meer aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.