Overal staat de kerstboom, overal hangt sfeerverlichting en overal straalt de gezelligheid door de huizen naar buiten. Ook bij John de Bever en zijn man Kees. Zij hechten veel belang aan het met elkaar samenzijn tijdens deze dagen.

“Dit jaar komt de oma van Kees voor het eerst hiernaartoe. Dat is voor haar ook wel leuk. Sinds het overlijden van haar man is zij alleen. Op Tweede Kerstdag heb ik een optreden staan. Ik vind het gelukkig niet vervelen om met kerst te moeten zingen. Voor Kees en mij is het namelijk altijd kerstmis”, lacht John in Party.

Kees en John zijn grote liefhebbers van Chinees eten, het is dan ook geen wonder dat er op kerstavond Chinese gerechten op tafel worden getoverd.

“Maar dit jaar is het nochtans voor het eerst dat er Chinees eten op tafel komt. We doen dit speciaal omdat oma voor de allereerste keer komt. John en ik kunnen alletwee niet koken. Als ik dat wel had gekund, had ik er met kerst ook geen zin in gehad.”

John zijn mama is 7 jaar geleden gestorven, maar eens extra stil staan bij haar, speciaal voor kerstmis, dat doet hij niet.

“Ik heb mijn moeder vijftig jaar gekend en dan ben je toch bevoorrecht? De dood hoort bij het leven. Ik kan er heel zielig over zitten doen, maar je moet er vrede mee hebben.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl

Door Lisa Paulussen

Lisa Paulussen studeerde communicatie en ging nadien aan de slag als journaliste voor Showbizzsite.nl. Zij heeft een voorkeur voor het shownieuws uit Nederland en woont regelmatig premières en concerten van artiesten bij. André Hazes, Guus Meeuwis en Marco Schuitmaker knallen regelmatig door haar oren.