Op jonge leeftijd al hartstikke beroemd zijn, heeft zijn tol op je verdere leven. De zanger, acteur en presentator Jim Bakkum staat al sinds zijn 14de in de spotlights, na zijn deelname aan het populaire zangprogramma ‘Idols’.

Met roem komen ook bepaalde verleidingen en problemen kijken, maar die zijn Jim gelukkig bespaard gebleven. Zijn collega Thomas Berge raakte verslaafd aan drugs en Jan Smit kreeg een burn-out door het drukke artiestenbestaan.

Zelf heeft hij nooit de behoefte gehad om zich te verliezen in een verslaving, of om te plooien onder de druk van de roem. Hij bleef zijn hele carrière lang op het rechte pad en zag erop toe dat hij zichzelf niet overspande.

“Nee, zo ver gaat het niet komen bij mij. Het enige wat ik ooit heb mispeuterd, is een snoepbanaantje gejat bij de Etos of zo”, lacht hij.

Volgens hem is het te wijten aan zijn Noord-Hollandse opvoeding. “Weet je wat het grappige is: mijn ouders rookten allebei en stonden iedere week in de kroeg, aan het bier en dat soort dingen, gewoon gezelligheid. Mijn broer en ik drinken allebei geen koffie, we roken niet en we hebben allebei nog nooit drugs gebruikt. Ik ben echt een brave sukkel wat dat betreft”, geeft hij grappend mee in Weekend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van Showbizzsite.nl